
Obiady w naszej stołówce szkolnej przygotowujemy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia w oparciu tylko o naturalne produkty, przy wykorzystaniu warzyw i owoców pochodzących w większości z ekologicznych upraw. Dużym atrybutem jest fakt uwzględniania w menu również upodobań smakowych naszych uczniów.
Koszt obiadu
- Cena jednego obiadu dla dziecka uczęszczającego do Punktu Przedszkolnego w Szkole Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różanej wynosi 3,00 zł.,
- Cena jednego śniadania dla dziecka uczęszczającego do Punktu Przedszkolnego w Szkole Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różanej wynosi 1,50 zł.,
- Cena jednego podwieczorku dla dziecka uczęszczającego do Punktu Przedszkolnego w Szkole Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różanej wynosi 1,50 zł.,
- Cena jednego obiadu dla ucznia Szkoły Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różanej wynosi 4,00 zł.,
- Wpłaty za obiady należy dokonywać do 15 dnia następnego miesiąca, natomiast za miesiąc czerwiec do 30 czerwca, przelewem na rachunek bankowy BS Krasnystaw O/ Siennica Różana Nr 07 8200 1021 2003 2100 1935 0009 odbiorca – Szkoła Podstawowa im. Synów Pułku w Siennicy Różanej, Siennica Różana 257, 22-304 Siennica Różana.
Jadłospis
Śniadanie
-
Bułka parówka, bułka grahamka, masło, kiełbasa krakowska, ogórek: Herbata owocowa, kakao;
Obiad
-
Zupa pieczarkowa, chleb; Filet drobiowy w sosie, ryż na sypko, surówka z warzyw mieszanych; Kompot owocowy;
Podwieczorek
-
Zupa mleczna, banan;
Śniadanie
-
Bułka z pastą jajeczną lub serem żółtym, papryka: Herbata owocowa, kakao;
Obiad
-
Zupa rosół z makaronem; Udko pieczone, ziemniaki, sałata lodowa z serem feta, jabłko; Kompot owocowy;
Podwieczorek
-
Placki na zsiadłym mleku, banan, kakao;
Śniadanie
-
Pieczywo mieszane, masło, pomidor, serek ziołowy; Herbata owocowa, kawa inka;
Obiad
-
Zupa z kurczakiem, marchewką i groszkiem, chleb Kluski śląskie z masłem, mleko smakowe; Kompot owocowy;
Podwieczorek
-
Paluszek rybny, bułka, ogórek, kawa inka;
Śniadanie
-
Kasza manna na mleku, bułka, miód, banan; Herbata owocowa;
Obiad
-
Zupa żurek z jajkiem, chleb; Spaghetti z sosem mięsnym, wafelek czekoladowy; Kompot owocowy;
Podwieczorek
-
Placek drożdżowy ze śliwkami, mleko;
Śniadanie
-
Kiełbasa krakowska, pieczywo mieszane, masło, sałata, ogórek; Herbata owocowa, kawa inka;
Obiad
-
Zupa neapolitanka; Panga smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej; Kompot owocowy;
Podwieczorek
-
Serek waniliowy, owoc;