Stołówka szkolna

warzywa_low

Obiady w naszej stołówce szkolnej przygotowujemy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia w oparciu tylko o naturalne produkty, przy wykorzystaniu warzyw i owoców pochodzących w większości z ekologicznych upraw. Dużym atrybutem jest fakt uwzględniania w menu również upodobań smakowych naszych uczniów.

Śniadanie i podwieczorek podawany jest dzieciom z Punktu Przedszkolnego.

Koszt obiadu

Osoby, które nie uregulowały płatności
za poprzednie miesiące !!!
proszone są o pilne uregulowanie zaległości.

  1. Cena jednego obiadu dla dziecka uczęszczającego do Punktu Przedszkolnego w Szkole Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różanej wynosi 1,50 zł.,
  2. Cena jednego obiadu dla ucznia Szkoły Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różanej wynosi 1,80 zł.,
  3. Cena jednego obiadu dla pracownika Szkoły Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różanej 3,60 zł.
  4. Wpłaty za obiady należy dokonywać do 15 dnia następnego miesiąca, natomiast za miesiąc czerwiec do 30 czerwca, przelewem na rachunek bankowy BS Krasnystaw O/ Siennica Różana Nr 07 8200 1021 2003 2100 1935 0009 odbiorca – Zespół Szkół w Siennicy Różanej, Siennica Różana 257 22-304 Siennica Różana.

Jadłospis

Śniadanie

  • Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, pomidor;
    Herbata owocowa z cytryną, kakao;

Obiad

  • Zupa koperkowa, chleb;
    Ryż z jabłkami, śmietana;
    Kompot owocowy;

Podwieczorek

  • Kanapki(polędwica sopocka, masło, pieczywo mieszane, pomidor);
    Herbata owocowa;

Śniadanie

  • Pieczywo mieszane, masło, polędwica sopocka, ogórek, pomidor, rzodkiewka, jajko;
    Herbata owocowa, kawa inka;

Obiad

  • Zupa kalafiorowa, chleb;
    Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienno-gryczana, surówka z kapusty pekińskiej;
    Kompot owocowy;

Podwieczorek

  • Pankejki, dżem, mleko, jabłko;

Śniadanie

  • Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, pomidor, ogórek, ser żółty;
    Herbata z cytryną , kakao;

Obiad

  • Zupa kapuśniak, chleb;
    Kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty;
    Kompot owocowy, woda;

Podwieczorek

  • Tosty (bułka wrocławska, polędwica sopocka, ser żółty, ketchup), brokuł, kakao;

Śniadanie

  • Pieczywo mieszane, masło, polędwica sopocka, pomidor, ogórek, ser żółty;
    Herbata z cytryną, kawa inka;

Obiad

  • Zupa barszcz biały, chleb;
    Potrawka z kurczaka, ziemniaki, pomidor z cebulą;
    Kompot owocowy;

Podwieczorek

  • Serek waniliowy, jabłko;

Śniadanie

  • Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, pasta jajeczna, pomidor, ser żółty, ogórek;
    Herbata z cytryną, kakao;

Obiad

  • Zupa ryżówka, chleb;
    Filet z pangi, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty;
    Kompot owocowy;

Podwieczorek

  • Płatki kukurydziane na mleku, marchewka;